Omgeving

Lekker genieten vlakbij

Het buurtschap ‘De Stolpen’ is gelegen in één van de poldergemeentes die aan zee liggen in ‘Schagen’. Het landschap van Schagen is prachtig en gevarieerd met veel water, dijken, polders, natuurgebieden, bollenland en weideland. Er staan een tiental oude windmolens, waarvan de meeste nog in werking zijn. Ze dienden voorde waterbemaling van de polder. Verschillende vaarten en kanalen nodigen uit tot het maken van kanotochten.

Deze streek heeft vele gezichten,
allen even aantrekkelijk voor de vakantieganger.

 

 

Houdt u van lekker zonnen aan het strand, dan heeft u in Callantsoog uw bestemming gevonden. De gezellige badplaats met een mooi breed zandstrand en hun paviljoens maken uw strandbezoek tot een echt dagje uit.

Maar dit stukje Noord-Holland is er niet alleen voor strandliefhebbers. Daarvoor is deze streek te veelzijdig.

Voelt u zich tot de watersport aangetrokken, dan kunt u kiezen: zeilen of surfen op de Noordzee of het rustige Amstelmeer, branding-kanovaren bij Callantsoog, u zult er veel liefhebbers van vliegeren en kitesurfen aantreffen, of zeevissen vanuit Den Helder of Den Oever.    Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat u nog niet wist van de zee, zowel boven als  onder water. De schepen van het Wadvissersgilde nemen u mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee, die vanaf de dijk niet te zien zijn.

Liefhebbers van bloemen kunnen hun hart ophalen aan de uitgestrekte bloembollenvelden en aan de vele bloemcorso’s en tentoonstellingen. In het voorjaar staan miljoenen bloembollen in bloei en is de omgeving één bloemenzee. In deze regio bevinden zich de optimale omstandigheden (schone zandgronden en een goed klimaat) om de bol tot volle bloei te laten komen.

Het Noord-Hollandse landschap is een verrassing om wandelend of fietsend te ontdekken. Door de duinen, pal langs de kust of op de 126 km. lange kronkelige uit 1200 stammende Westfriese Omringdijk. De wandel- of fietsroutenetwerken dwars door de hele provincie wijzen u de weg. Bovendien vindt u in de Schoorlse duinen één van de ruim veertig routes in heel Nederland die zijn voorbehouden aan mountainbikers. Verrassende tussenstops maken uw tochten helemaal compleet.

Laat alle zorgen thuis en geniet van de prachtige omgeving.

 


tech: dodo.nl | design: c-designs.nl