Omgeving
Het buurtschap ‘De Stolpen’ is gelegen in één van de poldergemeentes die aan zee liggen in ‘het Zijpe’. Het landschap van het Zijpe is prachtig en gevarieerd met veel water, dijken, polders, natuurgebieden, bollenland en weideland. Er staan een tiental oude windmolens, waarvan de meeste nog in werking zijn. Ze dienden voor de waterbemaling van de polder.
Verschillende vaarten en kanalen nodigen uit tot het maken van kanotochten.

Deze streek heeft vele gezichten, allen even aantrekkelijk voor de vakantieganger.

 

Voelt u zich tot de watersport aangetrokken, dan kunt u kiezen: zeilen of surfen op de Noordzee of het rustige Amstelmeer, branding- kanovaren bij Callantsoog of zeevissen vanuit Den Helder of Den Oever.
Houdt u van lekker zonnen aan het strand, dan heeft u in Callantsoog uw bestemming gevonden. De gezellige badplaats met een mooi breed zandstrand en hun paviljoens maken uw strandbezoek tot een echt dagje uit.
Maar dit stukje Noord-Holland is er niet alleen voor strandliefhebbers. Daarvoor is deze streek te veelzijdig.
Liefhebbers van bloemen kunnen hun hart ophalen aan de uitgestrekte bloembollenvelden en aan de vele bloemcorso’s en tentoonstellingen.

Het Noord-Hollandse landschap is een verrassing om wandelend of fietsend te ontdekken. Door de duinen, pal langs de zee of op de 126 km. lange kronkelige uit 1200 stammende Westfriese Omringdijk. De wandel- of fietsroutenetwerken dwars door de hele provincie wijzen u de weg. Bovendien vindt u in de Schoorlse duinen één van de ruim veertig routes in heel Nederland die zijn voorbehouden aan mountainbikers.

 

 

startpagina
Algemene informatie
Wardenaar Vakantiewoningen
vakantiewoningen
omgeving
Tarieven
Reserveren
Foto album
Links
Contact
Nederlands Deutsch